В седмицата преди Великден цените на хранителните стоки на едро са били сравнително стабилни.  

Очаквано цената на яйцата се повиши с една стотинка до 0,20 лв. за брой.

Захарта поевтинява с 4 стотинки до 1,49 лв. на едро, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), цитирани от БНР.

Замразените пилета се продават с 1,5 на сто по-скъпо тази седмица - средно по 4,10 лв./кг; малотрайните колбаси поскъпват също с 1,5 на сто - до 4,00 лв./кг, а цената на шпековия салам се повишава с 0,8 процента - до 8,67лева за кг.

Олиото се продаваше тази седмица по 3,26 лв. за бутилка от един литър или с 0,8 на сто по-скъпо от предходната.

Брашното - тип "500", се търгува средно на 1,04 лв./килограм.

Лещата поскъпва с 10 стотинки и се търгува по 1,79 лв. за килограм, съобщава БТА. Оризът поскъпва с 4,2 процента до 1,49 лв./кг.

Цената на кашкавал "Витоша" се е понижила с 1,1 на сто и достига 9,20 лв./кг; цената на кравето сирене пада до 4,40 лв./килограм.

Оранжерийните краставици са поевтинели тази седмица с 3,5 процента до 2,40 лв./кг. по цени на едро.
Оранжерийните домати вдигат цената си за периода с 3,8 процента - до 2,78 лв. за килограм, картофите поевтиняват със седем стотинки и се продават по 0,50 лв./кг.

Лимоните са поскъпнали на едро до 2,58 лв. за килограм. Бананите поскъпват с 1,2 на сто - до 2,57 лв. за килограм.