Ден след като от АПИ обясниха, че мостът над гара Яна не е ремонтиран от 1975 година и за това парче от моста е паднало върху движеща се кола в Агенцията вече имат нова версия за инцидента, който едва не уби пътник.

В Лабораторията на Института по пътища и мостове обещаха да направят физикохимичен анализ за произхода на парчето, предизвикало инцидента при надлеза на път I-1 при гара Яна.

Плоча се откърти от мост на АМ "Хемус", премаза пътник
Обновена

Плоча се откърти от мост на АМ "Хемус", премаза пътник

От АПИ обещават да вземат мерки за частта на моста, която е над магистралата

Екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ и днес продължиха огледа на съоръжението на първокласния път, за да установят точното място, от което евентуално би могло да се е откъснало бетоновото парче. Вероятно само да това място ще бъдат взети мерки за обезопасяване на надлеза, преминаващ над платната за движение на АМ „Хемус“.

Възможно е бетоновият къс да е паднал на платното от товарно превозно средство, което е преминавало по надлеза на път I-1 и въобще да не се е отчупило от съоръжението, построено през 1975 г.

Предстоят следствени действия за причините за инцидента и извършването на физикохимичен анализ на бетоновия къс. До приключването им Агенция „Пътна инфраструктура“ ще се въздържа от допълнителни изявления по темата.