Интересите на работниците в Агенция "Пътна инфраструктура" са гарантирани след като бе подписан браншовият Колективен трудов договор и Колективното трудово споразумение, съобщиха от АПИ.

С документите се гарантират доходите и социалните придобивки на работещите по трудово правоотношение и държавните служители, работещи в Агенция "Пътна инфраструктура".

Преговорите между мениджърския екип и ръководството на синдикат "Пътно дело" в КНСБ засягат над 800 синдикални членове на КНСБ и от КТ "Подкрепа".

При преговорите бяха отчетени условията на труд и рисковете за отделните професии на базата, на които бяха запазени досегашните размери за платен отпуск и завишени при някои длъжности за ненормирано работно време.

Отговорностите, поети от Агенцията за обезпечаване на пътно-строителните обекти, на които тя е възложител и недостатъчният брой на пътно-строителни инженери, осъществяващи контрола по обектите, бяха основна предпоставка да се гарантират по-добри социални плащания за привличане на кадри за системата.