Водим успешни преговори с концесионерите на автомагистрала "Тракия" и на база на публично-частното партньорство ще изградим видеонаблюдение, обяви министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Дирекциите, през чиито територии преминава магистралата, ще получат необходимото материално-техническо оборудване, с което да се поддържа видеонаблюдението и заснемането.

През годината ще бъдат инвестирани средства за закупуване на общо 1000 автомобила за структурите и дирекциите на МВР в цялата страна и 12 високопроходими противопожарни автомобила.

Голямо количество техническо оборудване за разкриване на наркотици, взривове и др. ще бъде разпределено по звената, посочи още Петков.

За РПУ - Стара Загора ще бъдат вложени 500 000 лв. през 2008 г. и 15 000 лв. за подобряване на сградния фонд на пожарната и полицейската дирекции, съобщава Икономическият портал на Стара Загора.
39 нови автомобила ще получи Областна дирекция Полиция, както ще има и 1 противопожарен автомобил за Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението.

За охрана на сигурността на външните граници на България през следващите 2 години ще бъдат усвоени 161 млн. евро, посочва още министърът. Ще бъдат закупени 1 или 2 самолета.
Министър Румен Петков присъства на годишния отчет на Областната дирекция и даде висока оценка в работата по борбата с наркоразпространението и данъчните престъпления.