Кое е по-примамливо за човешката природа - парите или секса?

Този въпрос най-вероятно ще получи поне частичен отговор, когато домейнът WallStreet.com бъде продаден на търг, съобщава агенция Bloomberg, цитирана от Money.bg. 

Цената по прогноза е някъде между $4 и $5 млн., коментира Монте Кан изпълнителен директор на сайта Moniker.com - организатор на аукциона в Холивуд, Флорида, който ще се проведе днес.

Очакванията на публиката обаче са за сума дори над космическите $9.5 млн. - платени за домейна Porn.com по-рано тази година.
Ако наистина цената на бизнес-домейна се покачи толкова високо, това може да означава, че виртуалното място на Wall Street ще излезе по-скъпо от реално на борсата, което се оценява на около $7 млн. (изчисленията са направени на база последната цена на акциите на NYSE Euronext).
Нюйоркската фондова борса се намира именно на Wall Street, улицата на мечтите в сърцето на Манхатан.

Домейните представляват виртуална недвижима собственост", коментира шефът на брокерска къща за интернет домейни Sedo.com.
„Ако искаш да си купиш апартамент на Пето авеню, цената също ще е безбожно висока", прави сравнение брокерът.

Стойността на уеб-адресите са се покачили с 20% само през тази година, което се явява по-добра инвестиция от широкия борсов индекс Standard & Poor's 500, който е направил ръст от едва 9.6% за същия период.

Повече от 750 млн. души през август на възраст 15 и повече години, са използвали търсачки в интернет, за да направят общо 61 млрд. проверки на думи и фрази. Това означава, че всеки отделен потребител е направил по 81 заявки за 30 дни.

Разходите за реклама в интернет само на територията на САЩ са нараснали с 29% на годишна база до $21.7 млрд., като очакванията са тази цифра да се удвои до 2011 г.