По време на забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили по пътя Самоков - София, която влиза в сила от днес в часовите пояси от 7 до 9 ч. сутринта и от 17 до 19 ч. вечерта, товарните автомобили ще преминават през Ихтиман.

Пътният участък вече има поставени указателни табели, а по време на забраната по пътя ще има и постове на пътната полиция.

Това съобщи председателят на Общинския съвет в Самоков Лиляна Янкова, цитирана от БНР.

Припомняме, до договорката за ограничаване на трафика на ТИР-ове от Самоков към столицата се стигна след тридневни протести на жителите, които бяха подкрепени от общината.

Хората недоволстват срещу зачестилите инциденти на пътя, при които само от началото на годината до сега са загинали 10 души.

Въведената от днес часова забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили ще продължи 10 дни, като след това отново ще има среща между представители на община Самоков, Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) и служители на пътната полиция.

Тогава ще бъде взето и окончателно решение дали да има промяна в определените часови отрязъци, в които се забранява преминаването на ТИР-ове по пътя.