След пет години, в които ВМЗ - Сопот печелеше, имахме добри резултати, дойдоха хора, които посрещнахме добре, но явно не дойдоха с цел предприятието да заработи. Това заяви пред БНРсиндикалният лидер на КТ "Подкрепа" в предприятието Димитър Атанасов.

Той посочи, че са били спрени плащания по договори и е нямало доставки.

"Направихме всичко да мине мирно, да няма стачки. Но в момента заводът няма работа", отбеляза Атанасов.

Според него, ако дойдат правилните хора, няма да има проблем. По негови думи обаче има сили в България, които се месят и ще продължават да се месят.

Проблемът бил в държавата. "Назначиха хора, които не знаят къде се намират. През годините много хора са се опитвали да съсипят предприятието", подчерта синдикалистът.

Кирил Петков поиска директорски оставки във ВМЗ-Сопот

Кирил Петков поиска директорски оставки във ВМЗ-Сопот

Загубите за няколко месеца са около 6 млн. лв.

По негови думи заводът е поставен на колене и това е умишлено.

Синдикалните членове заявиха, че следващия вторник, 24 август, са готови да излязат на протест в София. Те настояват за оставката на Борда на директорите, а ВМЗ да бъде изваден от Държавната консолидационна компания.

Припомняме, в началото на месеца икономическият министър Кирил Петков поиска ВМЗ-Сопот да мине към Министерство на икономиката и да не бъде под шапката на ДКК.

По-рано днес пък стана ясно, че Петков иска оставките на четирима от петимата членове на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието.