Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България остро възразяват срещу отношението на служебното правителство към бизнеса.

Те заявяват, че не виждат желание за бъдеща подкрепа и дори действащите програми са замразени по неясни причини.

От бранша негодуват, че спечелената с огромен труд подкрепа за бизнеса е изчезнала "като с магическа пръчка".

Явно някой е решил да се запознае по-подробно с програмите и ние чакаме на неговото благоволение дали ще ги пусне отново, дали ще ги спре изобщо, или как ще ги трансформира след 31 май, отбелязват от БАЗ и СЗБ.

Заведенията остават под мерки и искат помощта да продължи

Заведенията остават под мерки и искат помощта да продължи

В противен случай ще се стигне до множество фалити, считат те

Те обаче са категорични, че бизнесът няма време да чака и настояват в максимално кратки срокове за яснота дали от бранша могат да разчитат на подкрепа и каква би била тя.

Ресторантьорите посочват и че е недопустимо да се разработват варианти за подкрепа без участието на бизнеса и призовават за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество и Икономическия съвет заради неяснотата как ще продължат икономическите и социалните мерки, въведени във връзка с кризата.

Омръзна ни всички да сочат малкия и среден бизнес за свой основен приоритет, но когато настане време за реални действия, да го мачкат и неглижират, подчертават от БАЗ с СЗБ.