Разцепление в Българската аграрна камара няма. Това уверяват от браншовата организация.

Те подчертават, че остават единни и ще отстояват исканията на своите членове, зад които стоят над 10 000 земеделски производители.

"Като отговорна институция, ние защитаваме интересите на всички земеделски производители. Ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и преследване на лични цели, от което БАК категорично се разграничава", се посочва в позицията.

Отбелязва се, че организациите, които продължават протестите, са с неизвестна членска маса за разлика от Българската аграрна камара.

Властта се съгласи да подпомага всички зърнопроизводители, но в различна степен

Властта се съгласи да подпомага всички зърнопроизводители, но в различна степен

Загуба ще трябва да доказват само големите производители

По тази причина БАК настоява пред правителството да бъде приет закон за браншовите организации и аграрната камара, който да изсветли и легитимира всички структури в аграрния сектор.

От БАК посочват, че до момента представителят на Националната асоциация на картофопроизводителите /НАК/ не е депозирал в БАК решение на УС на НАК, което да е в противоречие със становището на Българската аграрна камара по отношение на водените преговори и подготвяното споразумение с правителството.

Българската аграрна камара приема продължаването на протестите като пиар акция, която обслужва политически цели и призовава земеделските производители да не се поддават на внушения, които целят решаването на лични, а не браншови проблеми.

БАК уверява, че ще работи единствено за защита на интересите на българските земеделски производители.

Земеделците чакат да видят споразумението, а не да слушат само думите на властта

Земеделците чакат да видят споразумението, а не да слушат само думите на властта

Две организации блокираха ГКПП Илинден