Първи май е последният срок за кандидатстване за програма "Заедно в час". За последните 6 месеца повече от 3000 души са заявили интерес към програмата през този сезон за подбор.

Седма година "Заедно в час" търси хора, нови за образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията.

За кандидатстване не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация ,,учител". Необходима е завършена бакалавърска степен, до 15 септември тази година и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование.

Като част от програмата те ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище.

Ако успешните кандидати не притежават професионална квалификация "учител", "Заедно в час" помага и за придобиването на такава в партньорство с акредитирани университети в рамките на програмата.

Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември. Те стават учители за две години в училища партньори на "Заедно в час" в някой от 13-те региона, в които организацията планира да работи от септември - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора.

По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават от "Заедно в час" месечен финансов стимул в размер на 500 лв. като допълнение към заплатата от училище.

Кандидатури за участие в програмата се приемат до 1 май 2017г. на сайта на организацията.