Националното представителство на студентските съвети обяви, че утре в 18:00 часа на езерото Ариана в столицата ще се съберат ръководители на студентски съвети от 35 висши учебни заведения в страната, които да оповестят позицията на младите хора относно исканията им за промяна в закона за висшето образование.

Първоначално днешната среща в СУ на студентските съвети бе насрочена с цел обсъждане на кампанията „Да изчистим България за един ден", но се оказа, че анонимна организация е известила медиите, че на това събрание ще се обсъжда общо становище на студентите относно политическите събития в страната.

Така студентското представителство се видя принудено да сътвори някакви искания на момента, без знанието на студентите, и съобщи пред медиите, че студентите са за реформи в закона за висшето образование и им е омръзнало вече да чакат и да търпят.

Ангел Георгиев, председател на обединението на студентските съвети, поиска отсрочка до утре вечерта да съобщи публично какви точно ще са исканията на студентите, но уточни, че сбирката няма да бъде под формата на протест, нито ще се блокира движението на Орлов мост.

Той бе категоричен, че студентските съвети подкрепят всички студенти в страната, независимо от тяхната политическа активност, но отказа да коментира конкретно дали студентското движение се отъждествява с движението „Българска пролет".

Макар и не конкретно, Георгиев обобщи, че младежите не са съгласни да инвестират в обучението си вместо държавата да го прави, а след това да им се налага да заминават в чужбина.
В тази връзка той подчерта няколко пъти, че студентите искат промяна и вече няма да чакат тя сама да дойде при тях.