50-годишен професор от Шуменския университет стана студент по право във Великотърновския университет.

Проф. д-р Георги Колев е декан на Педагогическия факултет в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", а от тази учебна година следва задочно "Право"при Историко-юридическия факултет на ВТУ.

Това съобщава Moreto.net като се позовава на информация от в. Черно море.

Деканът на Педагогическия факултет в Шуменския университет признава, че през целия си живот е учил и сега иска да завърши право, за да преподава в Шуменския университет юридически предмети в неюридическите специалности.

Проф. Колев е доктор по педагогика, доктор на историческите науки и член на Специализирания научен съвет по педагогика при Висшата атестационна комисия при Министерски съвет. Има дипломи за магистър по финанси и бакалавър по мениджмънт.

"Когато влязох в залата с абитуриентите, се върнах 33 години назад - с вълненията и притесненията на изпита. Чувството е страхотно. Има хора, които смятат, че като завършат едно висше за 4 години, са научили всичко в живота си. Аз смятам, че човек трябва цял живот да търси нови предизвикателства и да се усъвършенства", споделя проф. Колев.

"Най-големият ми проблем не бяха тестовете. А това, че осъзнавах, че трябва да се представя добре. Всички мои близки знаеха, че се явявам на изпит. Ако се изложех, щеше да означава, че дори професорите не могат да издържат тестовете за ученици", допълва той.

Професорът студент не е първият университетски преподавател, записал "Право" във ВТУ. В началото на 90-те години в юридическата специалност беше приет и специалистът по българска литература акад. Иван Радев.