6 милиона лева допълнително са необходими на СУ „Св. Климент Охридски", за да може университетът да приключи финансово годината. Това заяви ректорът на учебното заведение проф. Иван Илчев.

За съжаление след срещата си със Симеон Дянков и Сергей Игнатов на 29 септември развитие по въпроса няма. Аз съм изпратил материала, който те искаха още на 4 октомври, но от отсрещната страна - нищо, подчерта Илчев.

Той каза още, че няколко пъти са се опитвали да се свържат с финансовия министър Симеон Дянков, с неговия заместник, както и лично с премиера Бойко Борисов. За съжаление обаче отговор няма.

По думите на Илчев "ръководството на университета е имало полуобещание, че ще получат пари отгоре". Но до момента и полупари няма, подчерта още той.

Припомняме, преди дни пък стана ясно, че на 1 ноември Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще протестира. Решението е взето от академичния съвет на ВУЗ-а.

Недоволството е срещу проекта за бюджета за образование за 2011 г., тъй като не достигат средства за учебните практики и научната дейност на ВУЗ-а.