Близо 8 хиляди граждани, родители и кандидат-студенти посетиха VІІІ-ия Международен панаир на образованието в Пловдив от 26 до 28 март.

Това е с 2 хиляди посетители повече от миналата година, заявиха организаторите от Европейския колеж по икономика и управление.

Според тях, въпреки големия брой образователни изложения в страната, интересът към пловдивския форум продължава да е голям, съобщиха от „Мега Комюникейшън".

Международният панаир на образованието е съвместен проект на Европейски колеж по икономика и управление и Международен панаир -  Пловдив АД.

Началото на инициативата е поставено през 2003 г. с участието на 115 изложители и над 2 500 участници в съпътстващата програма. Официално регистрираните посетители са 9 768.

През 2005 г. на територията на панаирното градче се построени 174 щанда на образователни институции, а организаторите регистрират рекордна за страната посещаемост - 12 400 родители, ученици, кандидат-студенти, бъдещи магистри, стажанти, практиканти и желаещи да се преквалифицират.

Досега, общо в осемте издания на Международния панаир на образованието са участвали над 470 висши и средни училища, образователни организации и институции от 34 държави.