Училищата в община Варна ще възобновят убечните си занятия на 1 февруари - тогава започва и вторият учебен срок.

Решението е взето по време на заседанието на кризисния щаб в община Варна, в работата на което взеха участие и представители на областния инспекторат, и директори на варненски училища.

Мотив за дългата ваканция са продължителните ниски температури, които не позволяват надежно отопляне на класните стаи. На много места под въпрос е достигането на задължителните 18 градуса в учебните помещения.

Очакваните температури за утре не са обнадеждаващи. Освен минус 12 до минус 15 градуса, като прогнозата е те да са придружени с умерен по сила студен вятър.

Във връзка с "оформянето" на срочните оценки на учениците - при необходимост, педагогическият съвет на всяко училище ще вземе конкретно решение за реда и начина, по който срокът ще бъде удължен.

Към момента сериозни аварии по електрическата и водопреносната мрежа в община Варна няма. ВиК-аварии в момента не са регистрирани, като се изключи ниското налягане по водопроводите в част от с. Каменар.

Градският транспорт нормализира графика си на обслужване. Селата в състава на община Варна не съобщават за проблеми. Бърза медицинска помощ през денонощието са получили 40 души. 2 600 бебета са получили храната си в разливочните пунктове днес, 500 варненци са обслужени от Домашния социален патронаж, а над 800 човека са получили храна в социалните кухни на територията на общината.

Ситуацията при сметосъбирането и сметоизвозването също постепенно се нормализира. Фирмата "Титан", към работата на която имаше претенции, навакса закъснението и влезе в ритъм. Продължават усилията на община Варна за намаляване на количествата сняг по централните улици и кръстовища и в кварталните зони.