За един месец от МОН са проведени 108 национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити и никакъв грандиозен скандал няма. В това увери образователният министър Николай Денков от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за вота на недоверие. Денков отговори на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който се заяде с него за сгрешените формули на националното външно оценяване след след 10 клас.

По думите на Денков тази година трябвало да се организират три пъти повече изпити. Tака че, позволете ни и е ние да си имаме нашите малки проблеми, изтъкна той.

Заради гафа с формулите на НВО по математика - дават бонус точки на 30 000 десетокласници

Заради гафа с формулите на НВО по математика - дават бонус точки на 30 000 десетокласници

В 740 училища изпитът не е бил удължен, въпреки разпореждането на МОН

Бившият образователен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Вълчев му отговори. Оправдавате се със закона, но си има обективен измерител - отношение на правителството към системата на образованието. Трупате дългове, увеличавате дефицитното финансиране. Господин Василев, вас ви похвали немския финансов министър, но той похвали бюджетната политика на България през последните 25 години. Всички правителства и финансови министри са имали отговорността да водят благоразумна бюджетна политика, подчерта Вълчев.

По думите му пенсионерите имали реален ръст на пенсиите през последните години.

Асен Василев избира пенсионерите да живеят достойно

Асен Василев избира пенсионерите да живеят достойно

Гьоков: Пенсионерите се чувстваха като в геноцид при ГЕРБ

Асен Василев също не остава безмълвен. Той заяви, че неравенствата на опозицията ѝ харесват, защото се грижат за малки групи фирми, които обслужват и пълнят шкафчетата им с кюлчета и пачки. Може да питате министър Денков дали сме отказвали един лев за образование, каза Василев.