Служебният премиер Димитър Главчев ще съдейства за разкрива не училище към  Главното мюфтийство в София. Това съобщават от Министерския съвет. 

На 9 май се е провела среща между Главчев и главния мюфтия Мустафа Хаджи. На нея също са присъствали и служебният министър на образованието Галин Цоков и главният секретар на изповеданието Джелал Фаик.

На срещата премиерът и главният мюфтия са обсъдили функционирането на трите духовни училища към Главното мюфтийство в Момчиловград, Шумен и Русе. Д-р Хаджи е споделил с премиера как се осъществява обучението на децата в тях и съчетаването на светското с духовното образование.

По този повод Мустафа Хаджи е подчертал, че са подадени документи в МОН за разкриване на нова образователна институция в София. Главчев е уверил, че могат да разчитат на подкрепа на държавата за максимално бързи административни срокове и процедури.

Главчев и Хаджи са обсъдили и възможността за акредитиране на Висшия ислямски институт като висше училище по Закона за висшето образование. От своя страна Галин Цоков е обяснил какви са изискванията и стъпките за изпълнение на законовите разпоредби, за да може ислямският институт да стане висше училище.

Пеевски обеща пълна подкрепа на Главното мюфтийство

Пеевски обеща пълна подкрепа на Главното мюфтийство

Той се ангажира да осигури и обезпечи работата на Главно мюфтийство чрез Закона за държавния бюджет