Учителите от Френската гимназия в столицата изпълниха обещанието си и днес написаха шестици за годината на всичките си 800 ученици от 8 до 11 клас, предаде БНТ.

Днес е последният ден, в който се оформя годишният успех на учениците. В учителската стая на Френската гимназия един по един влизаха преподавателите и започваха да пишат едни и същи оценки - отличен 6.

От всички 67 учители само 3-4 ма не протестират по този оригинален начин срещу ниските си заплати.
Днес преподавателите отново припомниха, че за труда си взимат по около 300 лева. Вече пристигат писма от училища от цялата страна, които подкрепят протеста им.

Според учителите от Френската това е по-добрият начин да изразят недоволството си от това да не раздадат дипломите или да попречат на изпитите след 7-ми клас.

От Министерството на образованието и науката засега нямат становище дали избраният начин на протест от учителите във Френската гимназия противоречи на съществуващите закони и наредби.

Припомняме, през миналата седмица министър Даниел Вълчев заяви, че ще провери дали избраният начин на протест не представлява закононарушение.  Образователният министър излезе в отпуск като се мотивира с това, че по-малката му дъщеря кандидатства след 7 клас и не желае да дава повод за твърдения, че използва служебнот оси положение, за да й помага.