Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, беше избран за председател на Съвета на настоятелите на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

С подкрепата на Академичния съвет на най-престижното учебно заведение у нас първоначално г-н Хампарцумян беше избран за член на Съвета на настоятелите, след което колегите му от Съвета го избраха и за председател.

„Убедени сме, че Вашият професионален и обществен опит ще допринесат за по-нататъшното развитие на Софийския университет „Св. Климент Охридски" като основен национален висш образователен, научноизследователски, културен и информационен център с високо международно признание", се казва в писмото от ректора на СУ проф. д-р Иван Илчев до г-н Хампарцумян.

В новата си роля на председател на Съвета на настоятелите главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк се включи във вчерашното шествие, което представляваше своеобразна кулминация на празненствата по случай 120 годишнината на Университета.

В шествието с маршрут от Ректората до Народния театър се включиха президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев, както и много бивши и настоящи възпитаници на СУ.