Министерство на физическото възпитание и спорта настоява учениците от спортното училище във Велико Търново „Георги Сава Раковски", които на 4 януари пребиха своя учител Димитър Димитров, да бъдат изключени, ако бъде доказана вината им.

От МФВС остро осъждат постъпката на младежите и посочват, че недостойното им поведение не съответства на моралните норми на обществото. Това по никакъв начин не помага за изграждането на едно здраво и устойчиво поколение, на което в бъдеще да можем да разчитаме, категорични са от ведомството.

От там изтъкват, че спортът трябва да възпитава и учи на уважение, толерантност и да помага за израстването на подрастващите като пълноценни членове на обществото.

Качества, които явно двамата младежи не притежават. България няма нужда от такива бъдещи шампиони, на които децата ще искат да подражават, продължава становището на спортното министерство. В заключение съобщават, че МФВС вече е задействала необходимите процедури, за да се стигне до изключването на двамата ученици, които с действията си петнят доброто име на спорта.

Припомняме, по данни на разследващите 18-годишният В.П., ученик в СОУ "Г. С. Раковски'' и връстникът му Д.К. от Езикова гимназия ''Проф. д-р А. Златаров'' заедно с още няколко младежи играели футбол на игрището в училището. Около 16.00 часа пострадалият Димитър Димитров, който почиствал снега в двора негодувал, че мрежата на футболните врати отново е скъсана, без да отправя упреци към играещите на него в момента.

В.П. и Д.К. обаче приели критиката му прекалено лично и се нахвърлили срещу него. Ударили го, съборили го на земята и започнали да го ритат. Благодарение на бързата намеса на останалите младежи, свадата бързо била прекратена.