Най-важното събитие пред България е присъединяването на страната към ЕС. Пред вас се откриват нови хоризонти, предизвикателства и възможности за реализация в Обединена Европа.

Това каза министърът на земеделието и горите Нихат Кабил на официалната церемония по дипломирането на Випуск 2006 на Аграрния университет в Пловдив.
Само за периода 2007-2013 година за развитие и модернизация на българското земеделие страната ни ще получи от ЕС над 5 млрд. евро, каза още той.


Министър Кабил връчи дипломите на абсолвентите от Агрономическия факултет на университета, който самият той е завършил. Във факултета се обучават студенти по специалност агрономство-полевъдство, животновъдство и растителни биотехнологии.


С мобилен телефон и сим карта с предплатени минути министър Нихат Кабил награди първенеца на Випуск 2006 - Емилия Трошкова от специалност Туризъм - бакалавърска степен. При абсолвентите, степен магистър, най-висок среден успех са показали студентите по растенивъдна продукция.


Успехът при задочна форма на обучение за тази специалност е отличен - 5.96, а средният успех за редовно обучение - отличен 5.67. Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил дари на Аграрния Университет - Пловдив пълен комплект мултимедия - компютър, лаптоп, видео камера и принтер.


Аграрен университет - Пловдив подготвя кадри за всички направления в системата на земеделието - агрономство, животновъдство, агроинженерство, аграрен туризъм, растителна защита, екология, аграрна икономика и растителни биотехнологии.