С камерите може да замаскираме проблемите в детските градини. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на bTV. По думите му такива действия могат да се окажат демотивиращи за възпитателите.

Смениха директора на детска градина "Брезичка" в Бургас

Смениха директора на детска градина "Брезичка" в Бургас

Родителите настояват за видеонаблюдение в детските градини

Министърът е посещавал детска градина "Брезичка" в Бургас, но тогава коментирана е била материалната база. Вълчев обясни, че осъжда остро подобно поведение и го намира за недопустимо и наказуемо, но трябва да се има предвид, че това са единични случаи от общо над 90 хил. души педагогически персонал.

За скандалният клип, в които възпитателка бие децата в детската градина министърът каза, че ако проблемът е бил решен на равнище въпросното детско заведение, проблемът щял да остане скрит за обществото.

Вълчев успокоява, че няма да има джендър обучение

Вълчев успокоява, че няма да има джендър обучение

Конвенцията не ни задължава да променяме учебните планове

Относно джендър идеологията, засегната в Инстанбулската конвенция, министър Вълчев обясни, че няма да бъде променяна програмата. "Анализирахме учебните програми - няма необходимост от промяна на никоя учебна програма", изтъкна Вълчев и допълни, че като общество ние сме приели политиката за равнопоставеност на половете и ценности за ненасилието.

"Към момента в учебните програми има ясно заложени ценности", категоричен беше образователният министър.