Проектът за мерките за енергийна ефективност в Софийска математическа гимназия е на финала и до средата на декември ще приключи. Мерките ще доведат до спестяване на между 40-60% разходи за отопление и осветление.

Така, вместо да отидат за ток и парно, ще отидат при учителите и децата. Това е важно за системата на образованието. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на изпълнението на мерките за енергийна ефективност в училището.

Фандъкова заяви, че всичко това се прави заради учениците, които са призьори в международни математически състезания. Инвестициите в сградата са съществени, а инвестицията е от страна на правителството.

Фандъкова отбеляза, че следващата година в бюджета се залагат мерки за 5 училища за цялостна енергийна ефективност, както и проекти за 26 детски градини също за цялостно обновяване.

По повод извадените павета от бул. "Дондуков", Фандъкова заяви, че два дни преди този случай е получавала информация от изпълнителя и надзора за още такива посегателства на паветата. Тя беше категорична, че това е и опасно, защото всеки може да попадне в образуваната дупка.

Борисов видя саботаж в изровените павета на "Дондуков"

Борисов видя саботаж в изровените павета на "Дондуков"

Каква деградивна мисъл трябва да имаш, се пита премиерът

От организацията "Спаси София" категорично отхвърлят опитите да бъдат "пришити" към която и да е политическа партия. В открито писмо до медиите те търсят право на отговор и обясняват, че са били "обект на масирана медийна атака, изобилстваща от изцяло неверни, манипулативни и тенденциозни твърдения".

"Нашата организация е партийно независима и винаги е посочвала отговорните за грешните решения в София, критикувайки подозрителното единомислие между управляващи и опозиция в общинския съвет по теми, предразполагащи към нарушаване на обществения интерес", се казва в писмото на Спаси София.

То идва ден след като по време на правителствено заседание на Министерския съвет във вторник Бойко Борисов обяви, че паветата на столичния бул. "Ал. Дондуков" са премахнати нарочно.

От "Спаси София" уверяват, че не вадят павета и са независими

От "Спаси София" уверяват, че не вадят павета и са независими

Организацията настоява МВР да разкрие кой вади паветата от бул. "Ал. Дондуков"