В образованието не се правят революции, защото е такава системата. Това коментира просветният министър Танев за реформата в образованието, която ще намери място и в новия документ с приоритетни задачи между коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторския блок.

Който е рекъл да прави революция в образованието, не е успял и е объркал и деца, и учители. Но това не е оправдание за правенето на реформа толкова бавно и на парче, че в крайна сметка да не е реформа, което е честата практика, отбеляза министърът.

Той увери, че има стриктен план за реформата в образователната система. „Ние добавяме, а не променяме, както беше модерно в 90-те години - да разрушиш всичко и след това да градиш ужким на ново. Ние не правим това", увери министър Танев.

За това дали обаче ще получи подкрепата на Реформаторския блок и на кабинета да направи тази реформа, проф. Танев изтъкна: „Надявам се, че имам подкрепата на РБ и на правителството, защото не съм чул до момента, освен от медиите, нищо друго. Но политиката - вън от образователната система".