Правителството има волята да приключи преговорите с учителите до края на седмицата.

Това заяви заместник - министърът на образованието Мукаддес Налбант, цитирана от БНР.

Относно дали има ново предложение от страна на кабинета към профсъюзите, Налбант обясни, че са направени всички възможни варианти, чисто технически - като изчисления и разчети. Тя допълни, че там където се намери допирната точка, кабинетът има готовност веднага да представи съответният разчет.

Вчера на Националния съвет за тристранно сътрудничество се постави много сериозно въпроса за реформите на образованието и тук може би трябва да търсим консенсуса, добави министърът

Работодателите, големият бизнес и социалните партньор - синдикалистите се обединиха около това, че заплатите на учителите са ниски и че трябва да решим несъстоялите се реформи и начините да ги доведем до край, каза още Налбант.

Междувременно продължава стачката на учителите. Вчера в протестите на преподавателите се включиха над 50 000 учители от цялата страна.

За по-късно днес е предвидена среща на Георги Първанов с председателите на трите синдиката, представители на Единния стачен комитет и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.