Удължава се работното време на администрацията в Министерство на образованието и науката (МОН), което обработва и издава необходимите документи за кандидатстване в чужбина.

Удълженото работно време ще е валидно за месеците юни и юли и ще е от 8 до 20 часа всеки работен ден. Режимът на работа ще е без прекъсване.

Освен това ще се осигурят и допълнителни гишета и служители, които да обслужват желаещите да учат в чужбина.

По време на кандидатстудентската кампания за чужбина в звеното постъпват средно около 10 000 броя заявления и приблизително се издават такъв брой изготвени документи, което е три пъти повече от обичайното, посочват от МОН.

Именно заради големия наплив през миналите години са се натрупвали опашки в края на работното време до 17.30, а и натовареността създава условия за грешки при приемането на документите.

От министерството посочват, че това се прави в унисон със стремежа да създават и осигуряват условия за предоставяне на по-качествени и достъпни услуги, ориентирани към потребностите на гражданите и бизнеса чрез оптимизация на процесите. Удължаването на работното време няма да бъде в ущърб на служителите и в нарушения на трудовото законодателство, уверяват още от МОН.