Министерство на образованието и науката подготвя нова учебна програма, с която цели да научи децата на пътна безопасност. Тя предвижда 56 часа в часа на класа и редица педагогически ситуации в детските градини.

Предстоящите промени представи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова по време на конференция, посветен на темата за пътната безопасност.

С програмата се има за цел да се развият умения и компетентности на всички деца, най-честите причини за пътно транспортните произшествия, как се оказва първа помощ, насоки за учителите и други.

МОН се отнася отговорно към всяка една инициатива за осигуряване на живота и здравето на децата.

"Никой не иска да има празна класна стая или сълзи в очите на дете, което е загубило родителите си", подчерта Михайлова и добави, че трябва да направим пътищата по-сигурни.

"Заедно с "Пътна полиция", Българския червен кръст (БЧК), Съюза на българските автомобилисти (СБА) и родителите трябва да покажем на децата, че детската безопасност на пътя е най-важна, призова Таня Михайлова.

На конференцията присъстваха още председателят на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски, Иван Табаков от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), Главен инспектор Росен Рапчев от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).