Не предвиждаме цялостно затваряне на училища. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Ще се въвеждат локални мерки в червените зони.

Това означава затваряне на повече паралелки или на едно училище.

Следим ситуацията в цялата страна, отчете министъра и от думите му стана ясно, че няколко области са на прага на червените стойности. Като цяло няма да се вземат по-рестриктивни мерки, а трябва да се спазват сегашните, заяви Красимир Вълчев. Той настоя за стриктното спазване на мерките срещу пандемията.

В Търговище всички контактни ученици и учители са карантинирани. Припомняме, че вчера в града почина учителка. Има психоза сред родители и учители, като по думите му министърът се надява тя да отмине.

Красимир Вълчев иска повече дигитални създатели

Красимир Вълчев иска повече дигитални създатели

Парадокс: за да има дигитални създатели, ограничете времето пред дигиталните устройства.

В момента в СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище изглежда най-тревожна ситуацията, подчерта Вълчев. 

289 са заразените учители от началото на пандемията, а засегнатите от заразата ученици са 286. Учениците заболяват по-малко или карат заразата безсимптомно, както поясни министърът.

Остава мнението, че учебният процес трябва да продължи присъствено. Осем на 1000 са карантинираните учители и ученици, което означава, че 99% от системата работи присъствено. Министърът подчерта, ще ситуацията е динамична и се следи непрекъснато.

Еднодневните екскурзии няма да се ограничават.