От 31 март и телевизия Bulgaria ON AIR започва да излъчва видео уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас - "Учи с учител" на "Просвета", съобщиха от медията.

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 1 час, ефирът на Buglaria ON AIR ще се превръща в своеобразна класна стая. Там учениците ще могат да продължат с учебните си часове в различните дисциплини. 

Вълчев: Възможно е удължаване на учебната година

Вълчев: Възможно е удължаване на учебната година

Матурите не могат да са онлайн

В понеделник и вторник ще бъдат излъчвани занятията за седмокласниците, на които предстоят кандидат-гимназиални изпити и външно оценяване. В сряда - телевизионните уроци за учениците от 4-ти клас, на които също предстоят важни изпити в края на учебната година.

Четвъртъците ще бъдат посветени на 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, а уроците за 5-и и 6-и клас ще бъдат заложени в петъчната програма на телевизията. Излъчванията им ще се редуват, а дисциплините, които покриват образователните клипове, са Български език, Математика, Човекът и обществото, Човекът и природата, История и цивилизации, География и икономика, Литература. 

Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и онлайн на сайта на телевизията Bgonair.bg.

Началото на видео уроците в тв ефира е в унисон с призива на Bulgaria ON AIR да бъдем #ОтговорниВкъщи и е поредната стъпка в надграждането образователната мисия както на телевизията, така и на цялата Investor Media Group.

Като част от образователната си кауза, всяка година Bulgaria ON AIR организира конференцията "Образование и бизнес", а преди по-малко от три години медийната група направи най-голямата инвестиция в българското образование, придобивайки един от водещите бизнес университети в страната ВУЗФ. Специално място за образованието телевизията дава и чрез друг сегмент от програмата си - с предаването "Фокус: Образование".

Там се поставя акцент върху успешните образователни практики в страната и света. В рамките на инициативата "Забавното четене" на медийната група пък се провеждат различни инициативи за насърчаване на четенето и творчеството при децата. 

Красимир Вълчев: Дистанционното обучение стартира успешно и без наша регулация

Красимир Вълчев: Дистанционното обучение стартира успешно и без наша регулация

20% от децата имат проблем с присъствието по принцип, 10% от децата не са обхванати