От образователното министерство облекчава процедурите, с които се осигурява болничен учител за децата, които са по-дълго време в болница.
Това обясни зам.-министър Деница Сачева по време на среща с представители на неправителствена организация, която защитава правото на образование на тези деца, цитирана от пресслужбата на МОН.

Вместо семействата да попълват документи, представител на Регионалния център за приобщаващо образование ще ги посещава на място в болницата. Той ще помага при попълването на формулярите, свързани с осигуряването на преподавател в болницата.

От образователното ведомство ще пишат до всички центрове за приобщаващо образование, за да осигурят свой представител при заявка от болниците.

От Регионалните управления на образованието ще контролират спазва ли се това изискване. Списък с центровете за приобщаващо образование ще бъде изпратен и до всички областни и университетски болници, за да могат да подават навреме информация, че при тях е настанено дете за продължително лечение.