Община Пловдив да дари спортни съоръжения на висшите училища в града предложи ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Георги Вълчев.

На заседание на Конслутативния съвет към кмета Славчо Атанасов Вълчев каза, че общината не прави нищо за студентската спортна база „Академик", а вместо това само следи за събирането на такси.

ВУЗ-овете масово нямат спортни съоръжения, подчерта ректорът на УХТ, цитиран от Радио Пловдив.

Ресорният зам.-кмет Георги Шопов обясни, че при площ на града от 100 квадратни километра, администрацията няма как да отдели по 200-300 декара за спортни бази.

Членове на кметския съвет припомниха, че в миналото залите на панаира се използваха за спортни събития, а сега това не става, въпреки че общината е съсобственик.

Бизнесменът Димитър Язов поиска Консултативният съвет да сезира прокуратурата по въпроса за стопанисването на стадион „Пловдив".

Има решение на Общинския съвет от пролетта той да бъде поискан от държавата в полза на общината, тъй като за него имаше 2 различни нотариални акта.

Областният управител Тодор Петков обеща тогава да помогне за деактуването на спортното съоръжение, а сега то продължава да се руши.

Около стадиона има насрочени съдебни дела чак за 2011-а година, предупреди общинският съветник Любозар Фратев.