Националното представителство на студентските съвети (НПСС) не подкрепя протестите на студентите.
Днес НПСС излезе с официална декларация за проблемите в Студентски град и тяхното разрешаване.

С нея те ясно и категорично се разграничават от „опитите на определени псевдостудентски лидери за насаждане на обществено недоволство" сред студентите.

Според тях протестът от граждански започва да се превръща в политически. По думите на Драгомир Стефанов от НПСС няма смисъл да се протестира в този момент, тъй като част от исканията, направени веднага след смъртта на Стоян Балтов за решаване на проблемите на Студентски град, са вече изпълнени, а за други даденият на институциите срок все още не е изтекъл.

В декларацията си НПСС припомня, че кметът на район „Студентски" Димитър Дилчев е поел ангажимента до края на месеца всички съществуващи улични лампи в градчето да функционират нормално и да се предостави цялостна стратегия на общината за подобряване на уличната настилка, парковете и алеите, както и за изграждането на ново улично осветление.

По проблема с видеоконтрола на територията на Студентски град от НПСС обещават, че в най-скоро време ще се срещнат с ректорите на ВУЗ-овете за целево закупуване на видеокамери, както и с представители на интернет доставчиците за включване на устройствата в единна система.

НПСС декларират и че запазват правото си да изразят своя граждански протест при неспазване на поетите ангажименти от страна на институциите.

Припомняме, за утре - 14 януари, от 11 часа е обявен протестен митинг пред сградата на парламента.
Той е организиран от Инициативния комитет на студенти, неправителствени и браншови организации, като студентите са представени от Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития.