Просветният министър Красимир Вълчев обеща да провери сигнала на ПП "Възраждане". В Народното събрание той обясни, че е разговарял с лидера на партията Костадин Костадинов и никога не е отказвал среща. Следващата седмица отново ще има такава.

Според Красимир Вълчев очевидно има политически елемент в днешната акция на "Възраждане".

Припомняме, група протестиращи нахлу по време на церемонията по награждаване на учители от Съюза на българските учители, която се проведе в столичен хотел по-рано през деня. Протестиращите поискаха сметка от представителите на министерството на образованието и науката (МОН) за обученията, които провежда на учители по история. Недоволни учителки са се били оплакали на Костадин Костадинов.

ПП "Възраждане" нахлуха при учители да търсят сметка от МОН
Обновена

ПП "Възраждане" нахлуха при учители да търсят сметка от МОН

Те настояват за среща с просветния министър

В учебната програма по история няма твърдение, че хората доброволно давали децата си за еничари. Програмата по история била балансирана, смята министър Вълчев.

"Възраждане" алармира: Министерството обучава учители как да фалшифицират българската история

"Възраждане" алармира: Министерството обучава учители как да фалшифицират българската история

От началото на годината обучения се провеждат всяка седмица

Очевидно има политически фактори, които се изкушават да използват темата история за политически цели, коментира Вълчев.

Той отново акцентира на недостига на преподаватели. В следващите две години има заложени по 360 милиона лева за достигане на двойното увеличение на учителските заплати.

Има ръст на младите, които искат да станат учители. От ведомството на Вълчев ще създадат специализиран корпус от учители, които срещу допълнително заплащане ще преподават и в школата в обособените квартали. Ще се инвестира в преквалификация на учителите особено на тези, които са в малките училища. Ще има стипендии за добрите учениците да запишат педагогика. Ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти, категоричен е ресорният министър.

Безродниците няма да затрият историята ни, вярва Радев

Безродниците няма да затрият историята ни, вярва Радев

В Клисура той присъства на възстановката на моменти от Априлската епопея