7 230 кандидат-студенти са подали документи за прием в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Най-много желаещи има за специалността "Психология". След това по търсене се нарежда специалностите "Публична администрация", "Социология", "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право". Това стана ясно след края на първия етап на класирането на бъдещите студенти в СУ за учебната 2017 - 2018 година.

Класираните кандидат-студенти ще имат възможността от 12 до 14 юли да избират дали да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап, или да потвърдят желанието си за участие в следващите етапи на класиранията. Студентите, приети на първо желание, имат правото само да се запишат и не могат да участват в следващите етапи. Всички неприети на първи етап ще участват автоматично в следващите класирания.

Вторият етап на класирането в СУ ще бъде обявен на 18 юли 2017 година, а третият кръг - на 25 юли.

Снимка 221748

Източник: БГНЕС

Докато психологията остава най-желана в СУ, младежите, кандидатствали в Нов български университет, са посочили като най-желана специалността "Управление на бизнеса и предприемачеството". След това в класацията се нарежда специалностите "Графичен дизайн", "Информатика", "Право", "Психология на български език и на английски език", "Интериорен дизайн" и "Кино и телевизия".

Класираните студенти в НБУ ще могат да се запишат от 12 до 21 юли 2017 година. Следващото класиране на НБУ е на 2 август, а документи за участието в него се приемат до 27 юли.

Снимка 303727

Източник: НБУ