Днес във фейсбук страницата на "Ранобудните" се появи съобщение, че студентите ще изпратят своя делегация в Киев. Информацията бе потвърдена и по време на дебата около проектозакона за МВР, провел се тази сутрин в Аулата на СУ. Групата ще замине утре и ще остане в украинската столица до събота. Припомняме, че ранобудните студенти вече изразиха подкрепата си за протестиращите в Украйна в декларация по този повод:

"Ние, заставаме твърдо зад хилядите студенти излезли от университетските зали и аудитории и застанали в центъра на украинската столица, за да се включат в протеста на останалите граждани. Нашите врагове са общи. Това са: липсата на морал и отговорност в политиката, задкулисието и изкуствено създадените по този начин икономически и политически кръгове. В този смисъл ние искаме да заявим: Не сте сами!", гласеше съобщението, разпространено от студентите.

В четвъртък, 5 декември, те организират нов протест пред Народното събрание срещу закона за МВР, който според тях посяга на основни човешки права, включително и на правото да се протестира.