Протест на родители и ученици спря учебния процес днес в основното училище "Иван Вазов" в пловдивското село Калояново. Протестиращите са недоволни от методите на управление на директорката Марияна Симеонова, информира БНР.

Родителите са подготвили подписка до образователното министерство с искане директорката Симеонова да бъде отстранена от поста.

Напрежението сред родителите и децата е породено от това, че през последната година и половина често се сменят учители. 15 са напусналите, а според протестиращите, сред които има и бивши преподаватели, това се дължи на непремерените действия на директорката. Недоволстващите я обвиняват в кадруване и пораждане на конфликти сред учителския екип и децата.

В подкрепа на родителите се обяви и кметът Георги Георгиев, който смята, че е добре представителите на местната власт да имат по-големи правомощия при избора на директори.

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив Иванка Киркова отиде при протестиращите и в училището, за да се запознае с всички страни в конфликта.