Почти 70 души протестираха пред сградата на община Бургас срещу бруталното отношение към деца в детската градина "Брезичка", съобщи БНР.

Някои от родителите бяха довели децата си и с плакати призоваваха да се вземат мерки срещу насилието над децата в учебните заведения. Те искат мандатност на директорите и ранно пенсиониране на учителите.

Нов скандален видеоклип в детска градина

Нов скандален видеоклип в детска градина

Награждавани за професионализъм учителки малтретират деца

В същото време на редакционната ни поща получихме писмо, в което се казва, че първият от серията протести "Не на насилието в детски градини и училища" в Бургас е минал много добре.

"Протестите са в подкрепа на националната гражданска инициатива с 14 предложения за промени в системата на образованието, които на 04.09.2017 г. бяха внесени в Народното събрание! От името на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система благодарим на всички, които присъстваха, както и на всички, които не успяха да дойдат, но изказаха своята подкрепа!", се казва в писмото.

Смениха директора на детска градина "Брезичка" в Бургас

Смениха директора на детска градина "Брезичка" в Бургас

Родителите настояват за видеонаблюдение в детските градини

Сред предложенията, внесени в парламента, са директорите на детски градини, ясли и училища да се явяват на конкурс на всеки четири години, повишаване заплатата на учителите, намаляване броя на децата в групите, ранно пенсиониране за учителите.

Прокуратурата се зае с инцидента в бургаската "Брезичка"

Прокуратурата се зае с инцидента в бургаската "Брезичка"

Към настоящия момент няма привлечени лица към наказателна отговорност

За неделя са планирани протести в още три града. "Надяваме се, въпреки прогнозите за лошо време, да излязат много родители и учители и да подкрепят промените в образователната ни система", се казва в писмото.

Протестите са за Варна, Пазарджик и Плевен.