Днес Русенският университет празнува своята 67-ма годишнина. Университетът отбелязва и 162 години от рождението на своя патрон - Ангел Кънчев.

Висшето училище ще отбележи празника с изложба на печатните и електронните издания на преподавателите си през изтеклата година, съобщава Радио Шумен.

Празникът ще бъде съпроводен с церемония по връчване на дипломите на новоизбраните доктори, доктори на науките, доценти и професори. На празника ще присъстват ръководителите на областната и местната власт, бивши ректори и почетни доктори.

Русенският университет "Ангел Кънчев" е автономно държавно висше училище. Той е преобразуван с решение на Народното събрание от 21 юли 1995 г. и е приемник на висшето техническо училище, създадено в Русе на 12.11.1945 г.

Eкипи на Русенския университет "Ангел Кънчев" са включени в изпълнението на над 100 многостранни и двустранни международни договори и споразумения по наука и образование, обхванати от около 23 международни програми за сътрудничество с партньори от над 25 страни.