Над 500 доброволци участваха в реновирането на училището за деца с нарушено зрение „Луй Брайл".

Доброволците са служители на компанията TELUS International Europe и се включиха в международния проект „Дни на подкрепа". Това е традиция на компанията, която се провежда навсякъде, където тя има офиси. Миналата 2014 година в инициативата са се включили 16 000 служители по цял свят заедно със своите семейства и приятели.

Помощта за училището за незрящи деца „Лий Брайл" в София се осъществява за трета поредна година.
С инвестиция от над 80 000 лева инициативата на водещата аутсорсинг компания е насочена към подобряване на условията в училището.

Благодарение на инвестицията на TELUS International Europe към момента основно е ремонтиран пансионът към училището, осветлението е изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора са поддържани. Реновирана е и сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година усилията бяха концентрирани в основния ремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора.

Директорът на училището г-жа Елка Белокапова изразява своята признателност към TELUS International Europe и всички доброволци, за неизмеримата подкрепа и подадената ръка. Благодарение на усилията и подкрепата условията и атмосферата в училището са значително подобрени. Тя самата признава, че инвестиция с подобни размери рядко достига до училището.

Самата аутосирсинг компания TELUS International Europe има намерение да продължи и през следващите години инициативата с уверението на правителството, че ще има подкрепата.

"Планираме сериозно разширяване на компанията и се надявам, че следващата година в "Деня на Подкрепа на TELUS" ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм изключително горд да съм част от този невероятен екип и заедно да допринасяме към обществото, в което живеем", каза г-н Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

За инициативата „Дни на Подкрепа на TELUS" компанията беше удостоена със специална награда за ангажираност на служителите на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския Форум на Бизнес Лидерите.