465 училища са засегнати от грипната епидемия. Това заяви в кулоарите на парламента министърът на образованието Красимир Вълчев в отговор на въпрос на news.bg

Най-много училища без часове днес са в Бургаска област - 137

Там остава грипната епидемия. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

В последните дни броят на заболелите се е увеличил и за първите четири дни на тази седмица е 190,44 % или 386 случая спрямо наблюдаваното население.

Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини продължават да работят при "засилен филтър" - ограничава се достъпът на родители, преустановяват се плановите операции, свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

В област Стара Загора неочаквана ваканция има в 120 училища. В област Шумен - 65 училища, уточниха от Министерството на образованието и науката.

Грипна ваканция има в 344 училища и детски градини

Грипна ваканция има в 344 училища и детски градини

В 137 училища в Бургаска област няма да има учебни занятия до 18 януари

В област Ямбол от 18 до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 училища в област Варна не учат по предписание на Регионалната инспекция за опазване на общественото здраве (РИОКОЗ). В 18 училища в община Силистра също не се провеждат занятия.

В едно училище в област Кърджали - СУ "Н. Й. Вапцаров" в село Бенковски и в едно в област Пловдив - ОУ "Хр. Ботев" в село Поповица, също няма занятия.

419 училища са затворени заради грипа

419 училища са затворени заради грипа

Най-много училища не работят в Пловдив, Бургас и Стара Загора

В детска градина "Детелина" в село Черно поле, Видинска област, все още няма занимания за децата.

В София-град няма да учат само в 95-от СУ "Проф. Иван Шишманов". Там причината е авария в отоплителната система.