Образователната система е най-потърпевшата от всички други системи в момента. Това заяви пред bTV бившият образователен министър проф. Тодор Танев.

Той бе категоричен, че присъственото обучение трябва да се задържи колкото може по-дълго. Това показвали различни експертизи, това правело и министерството на образованието в момента.

По думи на Танев образователната система е част от националната сигурност на страната и от националната идентичност. Когато тази система страда, всякакви други аргументи би следвало да се разглеждат на второ място, подчерта той.

Дистанционното обучение превръщало учителите в гидове в музей

Дистанционното обучение превръщало учителите в гидове в музей

Сергей Игнатов иска цялостен локдаун въпреки "мрънкането и заплахите"

Той посочи, че у нас има 2400 училища, като в около 1000 от тях няма нито един заразен. По същия начин имало и малки висши училища, в които този проблем изобщо не стоял. "И те ли трябва да бъдат затворени? Централна команда ще е много голяма грешка", категоричен бе Танев.

Относно рейтинговата система в университетите бившият просветен министър заяви, че не може да се режат по 20% отвсякъде. Това било уравниловка. Той отбеляза, че има много специализирани висши учебни заведения, които нямат конкуренция в своята област.

Според него някои специалности, като правото, са набедени, че произвеждат много специалисти, но те по негови думи са нужни на държавата.

МОН предлага да се редува онлайн обучение с присъствено

МОН предлага да се редува онлайн обучение с присъствено

Вълчев е категоричен обаче, че децата не може да учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици