Европейските страни стартират учебната година присъствено, това е и решението за България, и е окончателно, следващата година ще е трудна за всички, коментира пред НоваТВ министърът на образованието Красимир Вълчев. 

Трябва да намерим формулата - да сме предпазливи, но и да живеем нормално, обясни Вълчев и добави, че в един клас няма как да бъдат разделени децата и да бъдат накарани да носят по цял ден маски, но могат да бъдат разделени класовете.

Е-обучение за целия клас при случай на COVID-19 предлага д-р Кунчев

Е-обучение за целия клас при случай на COVID-19 предлага д-р Кунчев

Мярката ще важи и за класовете на братята и сестрите на заразеното дете

Следващата учебна година министерството предпочита стратегията на превключването, тоест когато има болни, класът или училището преминават към електронно обучение. "Ако едно дете е болно или е застрашено здравето на голяма група деца, преди излизахме в грипна ваканция. Това беше чиста загуба на време. Вече до 30 дни ще има възможност за обучение в електронна среда", добави Вълчев.

За най-малките ученици ще е най-трудно обучението в електронна среда, защото трябва да усвояват определени навици. Предвиждат се допълнителни присъствени часове, ако децата отсъстват. Министерството ще препоръча децата да са повече навън отколкото в коридорите.

Студентите също се връщат присъствено, добави Вълчев.

Синдикат „Образование“ пита с колко МОН борят пандемията

Синдикат „Образование“ пита с колко МОН борят пандемията

Дистанционно обучение било история