На 18 и 20 декември, като част от своята кампания "Коледни усмивки", Фондация "Развитие 21" направи традиционните си дарения на домовете за деца "Българка", Стара Загора, дома "Петрово", с. Петрово, дома "Надежда", Велинград и на дома за стари хора във велинград.

Целта на кампанията е да направи повече хора съпричастни със съдбата на децата в неравностойно социално положение, да подпомогне тези домове, като удовлетвори най- належащите им нужди и да зарадва децата с книжки и играчки.

На 18 декември, представители на Фондация "Развитие 21" посетиха дома за деца и младежи с умствена изостаналост в с. Петрово, област Стара Загора и дариха дрехи, както и събрани до момента играчки и книжки от кампанията "Коледни усмивки 2007".

Домът в Петрово е един от социалните домове с които Фондация "Развитие 21" е трайно ангажирана.
Фондацията дарява необходимо на дома оборудване, дрешки, осигурява всяка година морска ваканция за деца от дома, организирала е посещение на децата в София ленд.

Друг един дом в Стара Загора, за който Фондация "Развитие 21" е поела грижа е дом "Българка" - за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителски грижи.
Тази година на дома бяха дарени хладилник, пералня, както и дрешки за децата.

По време на даренията за домовете във Велинград на 20 декември присъства лично кметът на града Иван Лебанов, който осъществи контакта между Фондация "Развитие 21" и двете социални институции.

В дом "Надежда" Лебанов се ангажира да защитава и занапред интересите на центъра и да работи за неговото непрекъснато подобряващото се състояние
 Той изказа своята голяма благодарност на Александър Александров, председател на фондация "Развитие 21", който осигури подаръците за центъра.


Кметът Иван Лебанов е готов да работи за подобряване условията в дома

От своя страна Александров изрази надежда, че това е само първата среща на хора от фондацията с децата от център "Надежда" и че сътрудничеството между двете организации ще продължи и в бъдеще.
Той пожела на децата да са все по-здрави и по-добри, а центърът да става все по-уютно и приятно място и добави, обръщайки се към служителите на дома - "Знаем, че е трудно. Всичко става бавно. Изключително уважаваме Вашата работа."

Директорката на центъра Величка Симеонова благодари за уважението на тяхната "наистина апостолска работа" и за направените подаръци - като готварската печка от която центъра се нуждае за своето готварско ателие, в което децата ще се учат да готвят, за мини ауди системата, която ще подпомогне по интензивната логопедична работа с децата.

Важна част от дарителската кампания бе самият контакт с децата. Игрита, разговорите, простото общуване, от което тази деца толкова много се нуждаят.

Не липсваше и традиционното коледно сурвакане, с което питомците на дома посрещнаха своите гости.

Фондация "Развитие 21" и представителите на общината посетиха и дома за стари хора в гр. Велинград, на който също подариха неща необходими за нормалното функциониране - сушилня, готварска печка, бойлер, апарати за кръвно налягане, електрическа скара, чайници и чаши.

От името на хората в дома, неговият директор Ангел Ачев изказа горещи благодарности за "това с което вие буквално сгрявате тези хора. Те отдавна не са били свидетели на такова внимание."

Александър Александров приветства събралите се жители на дома и обясни, че досега фондация "Развитие 21" е подкрепяла само деца в неравностойно положение. Той допълни "За вас правим първото изключение. Надяваме се да се срещнем пак с вас и да помогнем да облекчим вашия бит".