Истинските резултати от това, което сме направили, може би няма да ги видим днес и може би изобщо няма да ги видим, защото предотвратените катастрофи и инциденти са невидими. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в 51-во СУ Елисавета Багряна на награждаването на учениците, взели участие в олимпиада по безопасност на движението.

За каузата "Мисия нула" министърът на образованието и науката беше награден с почетен знак. Отличието връчи директорът на Института по пътна безопасност д-р Богдан Милчев.

"Като образователна система сме длъжни да направим всичко необходимо. Разширихме обучението по безопасност на движението", каза още просветният министър. МОН ще заложи на това обучение в образователните институции, като то ще залегне в програмите от детските градини до всички класове от средното образование. Проектите за модернизация на образователната инфраструктура включват и площадки за безопасно движение по пътищата.

България на второ място в ЕС по загинали в катастрофа

България на второ място в ЕС по загинали в катастрофа

За 2018 г. у нас са настъпили 6684 тежки ПТП-та

Приз за дейността си като част от МОН получи и директорът на столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева.

Почетен знак на Института за пътна безопасност беше връчен и на кмета на София Йорданка Фандъкова. В столичните училища и детски градини обучението по безопасност на движението е ключово за столичния кмет. "Вярвам, че децата и учениците също ще обръщат внимание на своите родители за спазване на правилата за движение", каза още тя.

Най-добре представилите се ученици от няколко столични гимназии в олимпиадата получиха ваучери за обучение по картинг състезания.

На събитието ученици направиха редица демонстрации, сред които и такива за безопасно колоездене.

1,25 милиона души загиват годишно при катастрофи по света

1,25 милиона души загиват годишно при катастрофи по света

Ежедневно загиват 3 500 души