Националният патриотично-православен ученически център във врачанското село Паволче ще бъде изграден до една година и половина. Това увери министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Днес той беше на посещение във Враца. Там изтъкна, че през 2019 г. Министерството на образованието и науката е отпуснало над 1 милион лева за ремонти на училищни сгради в общината. Инвестирани са и средства за модернизиране на учебния процес. Природо-математическата гимназия във Враца е едно от учебните заведения, където е финансирана дигитализацията в класните стаи.

Просветният министър посочи, че приоритетът вече не са външният вид на училищата и ремонтите на сградите, а самите кабинети.

С 20 млн. лв. МОН обучава на дигитални умения 53 000 учители

С 20 млн. лв. МОН обучава на дигитални умения 53 000 учители

Използват европейския инструмент "селфи"

Ще предоставим допълнителни 20 милиона за оборудване на кабинетите, с акцент кабинетите по природни науки, където, от една страна, имаме най-голямо предизвикателство да мотивираме децата да учат, от друга страна, изследванията показват, че ученето чрез информационни технологии има най-голяма допълнителна ефективност, заяви Вълчев.

Той посети сградата на бившето училище в село Паволче, където заедно с кмета на община Враца Калин Каменов подписаха договор, чрез който местната управа дарява сградата на учебното заведение на МОН.

Предвижда се след година в него да бъде създаден първият у нас Национален център за православно, патриотично и екологично образование.

В две столични училища откриха центрове по природни науки

В две столични училища откриха центрове по природни науки

Оборудвани са кабинети по химия, физика, биология, математика, роботика и география...