Надяваме се учебната година да започне присъствено. Присъствието в училище е незаменимо преживяване за децата в предучилищна възраст и за по-малките ученици. Електронното обучение ще остане аварийна алтернатива. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев пред журналисти.

Той увери, че има предложени промени в Закона за предучилищното и училищно образование - при грипни ваканции, при други случаи, които не позволяват присъствие в училище бързо да се превключва на обучение в електронна среда.

Онлайн обучението занижи качеството

Онлайн обучението занижи качеството

Двама бивши министри, Тодор Танев и Владимир Атанасов

Надяваме се това да не се случи през следващата учебна година. Много малко е да имаме хипотеза, при която всички да минат едновременно на обучение в електронна среда. В детските градини се стремим да ограничим взаимодействието между групите и да се преустановява работата само на съответната група.

Ще предложим различни организационни решения, това да се случва между класовете е много трудно в училище - било заради междучасията, заради лавката и училищния стол, при започването по едно и също време. Експериментирахме с такива варианти, те не водят до положителни ефекти, допълни Вълчев.