Варненската и великопреславска митрополия инициира среща по повод зачестилите прояви на насилие и тотална, нетърпима агресия сред учениците в българските училища.

Недопустимо е Българската православна църква, обществениците и имащите отношение по този въпрос да не реагираме. Твърдо сме решени да спрем този процес, за да спасим децата на България, заявиха от пресцентъра на митрополията, цитирани от Днес+.

На срещата, която ще се състои в Кръглата зала на бул. "Съборни" 31а във вторник, са поканени да присъстват председателят на дирекция "Образование" в община - Варна, Коста Базитов, директорът на РИО - Варна, Николинка Даскалова и председателят на постоянната комисия по култура, вероизповедания и медии към Общинския съвет Панко Анчев.

Междувременно от митрополията съобщиха и за панихида в митрополитската алея на централния гробищен парк по повод годишнините на блажено починалите Варненски и преславски митрополит доктор Йосиф и Варненски и преславски митрополит академик Симеон. Настоящият митрополит Кирил ще отслужи панихидата в сряда от 12 часа.