Представители на 18 водещи чуждестранни университета се срещат с кандидати-студенти, за да ги запознаят лично с новите възможности за обучение през 2008 година. Очакванията са, че тази година те ще бъдат два или три пъти повече.

Те очакват тази година още по-голям наплив от миналата, когато са приети 500 българи, чрез програмата „Световно образование". Изложение по програмата в момента се провежда във Варна.

Партньори на "Световно образование", който се реализира от фирмата "Интеграл" са общо 250 висши учебни заведения, предлагащи обучение по бакалавърски и магистърски програми.

Университетите се основно от Англия, САЩ, Швейцария, Холандия, Гърция, Испания, Италия, Австралия, Германия и Франция. Практиката показва, че най-често българите се насочват към университетите в Англия, Холандия и Дания.

Причините за това са, че висшите учебни заведения има програми на английски и немски език, заяви управителят на "Интеграл" и координатор на проекта Светлан Данев, цитиран от Днес+.

Той уточни, че с влизането ни в Евросъюза студентските такси за българите са паднали драстично. Годишните такси във висшите учебни заведения са различни и зависят от избраната специалност.
Подаването на документи за прием и консултациите в офисите на "Интеграл" са е напълно безплатно.