Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на Асен Василев като вицепремиер, той бе категоричен, че не е получавал доклад за инцидент на територията на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в рамките на днешния парламентарен контрол в парламента на въпрос от ПГ "Възраждане" дали след края на плановия ремонт на един от блоковете на атомната централа е възникнал пожар.

"Съответно, предполагам, че то най-вероятно не се е случвало или доклад не е стигнал до мен, защото ако има такъв сериозен инцидент, това би следвало да бъде докладвало", обясни Василев. Той добави, че при условие, че от АЯР не са сигнализирали правителството, означава, че подобен инцидент не е имало.

Завърши плановият ремонт на V блок на АЕЦ "Козлодуй"

Завърши плановият ремонт на V блок на АЕЦ "Козлодуй"

Другият, шести блок на централата работи с пълно натоварване на мощността

Виктория Василева от ПГ "Има такъв народ" обърна внимание, че това, което е направил депутатът от групата на "Възраждане", граничи с престъпление, защото се всява паника. "Не може с толкова лека ръка да излизаш да говориш за аварии в АЕЦ "Козлодуй" при положение, че вие дори не сте виждали какво представлява главна циркулационна помпа в АЕЦ "Козлодуй", добави тя.

Драгомир Стойнев от ПГ "БСП за България" от парламентарната трибуна информира, че веднага се е свързал с ръководството на АЕЦ "Козлодуй", откъдето са му отговорили, че е имало само задимяване във връзка с омасляване на топлоизолация. "Въобще не е имало прекъсване на работата. Въобще не е имало такъв голям инцидент", категоричен беше депутатът. Той пожела председателят на Народното събрание да наложи възможно най-суровото наказание на депутата от ПГ "Възраждане" за всяване на паника сред обществото.