Няма потвърждение за доставка или отказ от доставка на заявените от „Овергаз Инк.” количества природен газ от 1-ви януари 2016-та година, се казва в изявление на Овергаз, разпространено от компанията.

И до момента от „Газпром Експорт” не са изпратили официално известие, че предстои спиране на синьото гориво за българската компания. Нещо повече – в договора за доставка на газ между двете компании липсва фигурата на Балкански диспечерски център в София, който разпространи новината за нулеви доставки, се казва в текста.

„Овергаз Инк.” вече уведоми своите индустриални клиенти да се обърнат директно към „Булгаргаз” в случай на прекъсване на снабдяването с газ. Битовите и малки потребители не са застрашени от спиране на синьото гориво, тъй като са защитени от нормативната база, подчертават от „Овергаз”.

Става ясно, че дружеството, което оперира градската разпределителна инфраструктура – „Овергаз Мрежи” – вече е поискало да закупи природен газ от обществения доставчик, с който да снабди газифицираните домакинства.

В заключение Овергаз заявява, че ще компенсира своите индустриални консуматори за възможни щети, които възникнат от неизпълнението на поетите ангажименти.